De Botanier

Rob van der Haar
Na 17 jaar als Financial Advisor gewerkt te hebben, heb ik mijn pak in de wilgen gehangen. De baan was mooi: leuk salaris, mooie leaseauto, goede carrièrevooruitzichten. De gouden kooi. Na diverse keren geswitcht te zijn van werkgever gaf het mij niet meer het werkplezier dat ik zo belangrijk vind. Na veel wikken en wegen begon ik aan een opleiding tot tuinontwerper/hovenier aan het Wellant College te Houten. De opleiding was meer om ernaast te gaan doen, maar inmiddels is hovenieren mijn beroep geworden!
Het hovenieren is me op het lijf geschreven. Elke minuut geniet ik van de natuur en alles wat erbij hoort. Zo word je in elke tuin wel door een roodborstje begroet. Nooit heb ik me gerealiseerd dat dit zulke brutaaltjes zijn? Tot op een meter afstand proberen ze nog de wormen, die door het spitten naar boven komen, te bemachtigen. Zo ’n mooi vogeltje zo dichtbij, dat is iedere keer weer een cadeautje.
Ik geniet van mijn vak en hoop dit over te brengen door me in te leven in de wensen van de klant en dit te vertalen naar het werk in de tuin. Mijn werkplezier put ik uit het leveren van vakmanschap en kwaliteit.
Mijn pak hangt dus in de wilgen en wat mij betreft, blijft het daar voor altijd hangen!